انواع گلودرد و درمان آن
با آغاز فصول سرد سال، بیشتر افراد دچار گلودرد می شوند. امکان دارد گلودرد بعد از چند روز در فرد درمان شود و از بین برود و یا حتی امکان دارد تا مدت ها در فرد باقی بماند و موجب آزار و اذیت فرد شود. علت بیماری هایی نظیر، ذات الریه و برخی بیماری های قلب، گلودرد می باشد که خیلی از افراد این مساله را نمی دانند و به آن توجهی نمی کنند. گلودرد انواع مختلفی دارد و هر کدام از آن ها علائم خاصی دارند، یکی از انواع گلودرد که از نظر پزشکی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، گلودردی است که به همراه تب باشد. علت مبتلا شدن به این نوع گلودرد باکتری ها و ویروس ها و یا عوامل دیگری هستند. منشا این نوع گلودرد عفونی می باشد. در این مقاله توضیحاتی در رابطه با برخی انواع گلودرد و علائم و درمان آن ها توضیحاتی را ارائه داده ایم.
انواع گلودرد و راه های درمان و علت و علائم آن ها
گلودرد چرکی به همراه درد
عفونت استرپتوکوکی (نوعی عفونت باکتریایی) از علل مبتلا شدن به این نوع گلودرد می باشد. از علایم آن حالت تهوع و معده درد و تب و گاهی اوقات سردرد می باشد. امکان دارد پشت گلو لایه ای از چرک نیز ایجاد شود و فرد دچار سرفه و گرفتگی صدا و آبریزش بینی شود. این نوع باکتری امکان دارد کلیه ها و قلب را نیز درگیر کند و هر چه زودتر باید درمان شود .
گلو درد شدید و مشکل بلعیدن غذا
از علل شایع این گلودرد، لوزه می باشد (اکثراً لوزه به دلیل عفونت باکتریایی در فرد بروز می کند). از علایم آن گرفتگی صدا و بالارفتن دمای بدن و بی حوصلگی و بزرگ شدن غده در گردن و بوی بد دهان می باشد.
امکان دارد این نوع گلودرد، نشانه ای از تب ویروسی نیز باشد که اکثرا در نوجوانان رخ می دهد. و موجب کسالت و بی حوصلگی در فرد می شود. در صورت تب، لوزه ها تورم شدید پیدا می کنند و از لایه ای سفید پوشانده خواهد شد. با مصرف داروهای مسکن و مایعات فراوان ، تا حدی می توان دمای بدن را کاهش داد. جهت کاهش ورم نیز می توان با آب نمک غرغره کرد.
گلودرد و صدای خشک و گرفته
از علایم آن تب به همراه سرفه می باشد. ازعلل شایع مبتلا شدن به این نوع گلو درد، التهاب ویروسی می باشد. این نوع گلودرد از علائم اولیه سرماخوردگی و آنفولانزا نیز می باشد.
فرد به علت التهاب گلو دچار سرفه می شود. گرفتگی صدا نیز به دلیل تاثیر ویروس بر روی بافت های حنجره رخ می دهد. غرغره کردن گلو با استفاده از آب نمک به صورت مکرر جهت کاهش ورم گلو موثر می باشد. مصرف مایعات فراوان نیز جهت درمان تاثیر بسزایی دارد. می توانید جهت کاهش درد گلو و باز شدن راه تنفسی ،از آب نبات سرماخوردگی با طعم نعنا استفاده نمایید.
احساس وجود خلط در گلو
این نوع بیشتر به دلیل استرس در فرد ایجاد می شود، و فرد مرتب احساس می کند که خلط دارد، در صورتی که تراکم خلط وجود ندارد، ولی مرتبا اقدام به صاف کردن گلو می نماید و همین امر باعث التهاب گلو می شود. از علائم آن این است که فرد مرتب احساس می کند باید گلویش را صاف نماید. جهت درمان، مصرف آب را افزایش دهید، زیرا نوشیدن آب مانع از خشکی گلو می شود و نیاز به صاف کردن گلو در فرد نیز کاهش می یابد.
گلودرد و سفیدی زبان
به همراه مصرف آنتی بیوتیک ها، برفک دهان ایجاد می شود. آنتی بیوتیک ها موجب از بین رفتن، باکتری هایی می شود که از عفونت های برفکی و قارچی جلوگیری می کند. از علائم آن، ایجاد شدن لایه ی سفید رنگ بر روی زبان می باشد. با استفاده از دهان شوی ضد قارچی می توان این نوع گلودرد را درمان نمود.
گلودرد مزمن
امکان اینکه گلودرد علائمی از بیماری نهفته ای نظیر سرطان گلو باشد، هست، اما بسیار نادر می باشد و به ندرت رخ می دهد. به طور کلی علائمی نظیر تغییر صدا به همراه، کاهش وزن بدون دلیل و گلودرد و خس خس صدا از نشانه های سرطان گلو می باشند. از این رو، هر نوع گلودردی که به مدت 6 ماه ادامه داشته باشد، بسیار حائز اهمیت است و باید جدی گرفته شود (مخصوصا افراد سیگاری و بالای 45 سال)، در صورت مشاهده این علائم به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه نمایید.
درد در یک قسمت از گلو
بروز آبسه در پشت یکی از لوزه ها، از علت ابتلا شدن به این نوع گلودرد می باشد. آبسه به دلیل عفونت باکتریایی در پشت لوزه ایجاد می شود و موجب درد و ورم در ناحیه گلو می شود. از علائم ان، تب و مشکل درهنگام بلعیدن غذا و باز کردن دهان می باشد. در برخی موارد جهت درمان، نیاز است تا آبسه برداشته شود. این عارضه سریعا باید درمان شود، تا از سرایت کردن آن به قسمت عقب گلو جلوگیری شود. غرغره کردن نیز در کاهش ورم موثر می باشد.
خشکی و زخم گلو
بازگشت اسید معده به مری (ترش کردن معده یا رفلاکس معده) از علت اصلی مبتلا شدن به این نوع گلودرد می باشد. از علائم آن، خشکی گلومی باشد که هنگام بیدارشدن بدتر می شود و موجب تغییر صدا هم می شود. و همراه با سرفه های شبانه نیز می باشد. خشکی گلو، باعث سوزش سردل و سوء هاضمه و سوزش سردل می شود. زمانی که اسید معده با تارهای صوتی برخورد می کند، این امر باعث گلودرد و یا سرفه می شود. جهت درمان سعی نمایید بلافاصله بعد از صرف شام نخوابید، زیرا این امر باعث می شود تا فشار اضافی روی دریچه معده وارد شود، و احتمال بروز رفلاکس معده بالاتر می رود. هنگام خواب سر خود را بالا قرار دهید زیرا این حالت باعث می شود تا احتمال بازگشت اسید کاهش یابد. سعی کنید غذاهای چرب و اسیدی مصرف نکنید. داروهای آنتی اسید نیز موثر می باشند. در صورتی که علائم به مدت 6 هفته ادامه داشت، حتما به پزشک مراجعه شود.
گلودرد و صدای ضعیف
التهاب ویروسی (لارنژیت گلو) از علت اصلی مبتلا شدن به این نوع گلودرد می باشد، از علائم آن گلودرد و بیشتر اوقات به همراه سرفه می باشد. التهاب گلو باعث آسیب رساندن به تارهای صوتی می شود و در نتیجه بر روی صدای فرد تاثیر می گذازد. مصرف آنتی بیوتیک ها جهت درمان موثر نمی باشد زیرا عفونت منشا ویروسی دارد و باکتریایی نیست.
اولین دیدگاه را ثبت کنید